Systeem Biologie: DWO

Dictaat |

DWO

Algemeen

Tijdens de cursus ursus gaan we werken met DWO, de Digitale Wiskunde Omgeving die ontwikkeld is door het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht. Het grote voordeel van werken met DWO is dat iedereen op zijn eigen tempo door de stof heen kan werken, en dat het programma niet alleen het correcte eindantwoord laat zien maar per tussenstap aangeeft of je op de goede weg bent of niet. Daarnaast zijn er veel extra oefenopgaves beschikbaar.

Met behulp van DWO behandelen we tijdens de eerste helft van de cursus basiswiskunde onderwerpen die jullie nodig hebben tijdens het tweede deel van de cursus. Het gaat om de onderwerpen logaritmes en exponenten, breuken, vergelijkingen oplossen, limieten en asymptoten, afgeleides en functies tekenen. Tijdens het tweede deel van de cursus gebruiken we DWO voor het maken van zelfstudie opgaves.

Een korte handleiding over DWO, en een lijst met de te maken ogaven kun je vinden in de Basiswiskunde reader (te vinden via de knop Dictaat). Daarnaast staan er in deze reader voor elk van de basisonderwerpen pen en papier opgaves met antwoorden als extra oefenmateriaal en links naar lectures van de Khan academy.

Praktisch

DWO kun je vinden op www.dwo.nl/bio
Je kunt hier vervolgens inloggen: loginnaam is je studentnr, password is pass (kun je daarna veranderen).
Let op als je al eerder met DWO hebt gewerkt: in dat geval is je nieuwe loginnaam je studentnr met daaraanvast een a, dus zoiets als 12345a

Dictaat |